Fresenius Kabi


Over Fresenius Kabi

Fresenius Kabi is een leidende, internationale onderneming in de gezondheidszorg die zich richt op producten voor de therapeutische behandeling van kritisch en chronisch zieke patiënten binnen en buiten het ziekenhuis. Onze product-portfolio bestaat uit een uitgebreid assortiment geneesmiddelen voor injectie, infusievloeistoffen, klinische voeding alsmede de hulpmiddelen om deze producten veilig en efficiënt toe te dienen. Fresenius Kabi levert tevens producten voor bloedafname en voor manuele en geautomatiseerde bloedbewerking en cel-therapieën.

Missie

Onze missie is om levensreddende geneesmiddelen en technologieën ter beschikking te stellen, zodat de gezondheidszorgers hun patiënten kunnen helpen.Tevens willen wij de best mogelijke oplossingen aanbieden voor problemen waarmee ze geconfronteerd worden.

Het Hoofdkantoor

Het hoofdkantoor van Fresenius Kabi bevindt zich in Bad Homburg, Duitsland. De onderneming telt wereldwijd circa 32.500 medewerkers en onderhoudt een internationaal netwerk van 60 marketing- en salesorganisaties en meer dan 70 productielocaties in Europa, USA, Latijns Amerika, Azië en Afrika. In 2014 was de totale omzet van Fresenius Kabi € 5,1 miljard en de EBIT € 873 miljoen.

In Nederland

Fresenius Kabi is in Nederland vertegenwoordigd met een productielocatie in Emmer-Compascuum en met een marketing- en saleskantoor in Zeist.

Productie in Emmer-Compascuum

Reeds vele jaren is Fresenius Kabi een belangrijke werkgever in Zuidoost Drenthe. De fabriek in Emmer-Compascuum neemt binnen Fresenius Kabi een belangrijke plaats in bij de productie van disposables voor bloedtransfusie en autologe transfusie. Deze complexe systemen worden in Nederland en daarbuiten op grote schaal door bloedbanken gebruikt bij het opvangen en bewerken van bloed en door ziekenhuizen bij het uitvoeren van allogene en autologe bloedtransfusies. De locatie in Emmer-Compascuum is op het gebied van transfusie-disposables het kenniscentrum binnen de groep van productielocaties, wereldwijd.

Marketing en Sales Nederland 

Fresenius Kabi Nederland B.V. is de entiteit die zich bezighoudt met de verkoop en distributie van alle Fresenius Kabi producten in Nederland. De organisatie bestaat uit de Business Teams Parenterale voeding, Enterale voeding, Hospital Care (plasmavervanging en generica), Infusievloeistoffen & Infusietechnologie (basisinfusen, infusieapparatuur en disposables) en Transfusietechnologie. Voor onderhoud / herstel van apparatuur en voor technische trainingen is er een eigen technische dienst. 

>>website