Chiesi


Over Chiesi

Chiesi is een Italiaans farmaceutisch familiebedrijf, opgericht in 1935 door Giacomo Chiesi (apotheker). Sinds 2007 is Chiesi actief in Nederland en gevestigd in Rijswijk. Het is een private onderneming met het hoofdkantoor in Parma (Italië), researchgericht, internationaal en gevestigd in 66 landen. Chiesi biedt innovatieve farmaceutische oplossingen en medicijnen, en dragen bij aan de optimalisatie van diagnostiek en behandeling via het kenniscentrum Chiesi College. Daarnaast stimuleert Chiesi wetenschappelijk onderzoek en talent vanuit de Chiesi Foundation.

Chiesi is actief op 5 continenten en heeft 4 onderzoekscentra en 3 productiefaciliteiten. Er werken bij Chiesi in totaal 4077 mensen. De onderneming had in 2014 wereldwijd een omzet van meer dan 1,4 miljard Euro en in Nederland een omzet van 33 miljoen Euro. Chiesi heeft de ogen wijd open voor ontwikkelingen die zich bij patiënten en bij alle belanghebbenden binnen de gezondheidszorg voordoen. We kiezen daarin onze eigen koers: een persoonlijke, eerlijke benadering in een organisatie waarin medewerkers de ruimte krijgen om hun ondernemingsgeest te ontwikkelen. We zijn een organisatie waarin meer wordt gedacht aan het ontwikkelen van therapieën voor patiënten, dan alleen aan het produceren van medicijnen.

Chiesi is binnen de farmaceutische industrie niet de grootste partij, maar wel een herkenbare partij. Binnen Chiesi Nederland bestaan twee verschillende afdelingen, namelijk General Care en Special Care. General Care houdt zich bezig met medicamenteuze behandeling op het gebied van astma en COPD. Bij Special Care ligt de focus op cystic fibrosis ofwel taaislijmziekte, respiratoire distress syndroom bij vroeggeborenen (neonatologie), hyaliene membraanziekte, nier- en levertransplantatie, stamceltherapie en de erfelijke vetstofwisselingsziekte LPL-deficiëntie. Chiesi is in Nederland een bescheiden, maar groeiende marktpartij.

Bij Chiesi Nederland werken inmiddels 53 mensen. Vanuit Rijswijk worden alle medische, marketing en verkoopactiviteiten van Chiesi in Nederland gecoördineerd.

>>website