Astellas


Historie

Van Osaka tot over de hele wereld. De geschiedenis van Astellas begint in het Japanse Osaka. In 1894 richtte Tomokichi Fujisawa daar een farmaceutisch bedrijf op. In 1924 nam Kenji Yamanouchi dezelfde stap. Na vele Japanse successen breidden beide ondernemingen in de jaren zeventig van de vorige eeuw hun activiteiten uit naar Europa en de Verenigde Staten. In 2005 fuseerden de firma's tot het huidige Astellas Pharma Inc. Zie tevens onderstaande afbeelding.

Visie

In de businessfilosofie VISION 2015 zijn de volgende doelen en ambities van Astellas geformuleerd: Astellas wil een Global Category Leader (GCL) worden in zes centrale behandelgebieden:

In al deze behandelgebieden is een grote, onbeantwoorde medische behoefte. Bovendien is hier bijzondere expertise vereist. Astellas wil over de hele wereld gezondheidszorgproducten met toegevoegde waarde leveren en haar ondernemingswaarde op duurzame wijze verhogen.

De farmaceutische markt wordt steeds complexer en meer gesegmenteerd. Dit biedt kansen voor het ontwikkelen en uitbreiden van markten.

>>website

Astellas tijdlijn